Over Anton

Mijn missie is om je te ondersteunen bij het (her)vinden van je autonomie door je meer in contact te brengen met je lichaam. Dat doe ik door middel van lichaamsgericht therapie. Wat heeft jouw lichaam je te vertellen? Mijn overtuiging is dat dit leidt tot meer levensvreugde, vrijheid en vitaliteit!

Dat alles klinkt misschien wat abstract maar ik kan dit verduidelijken door kort iets over mezelf te vertellen:
Ik kom uit een gezin waar weinig ruimte was voor emoties en waarin dus ook weinig over emoties werd gesproken. Ik was er al vroeg van overtuigd dat het tonen van gevoelens en emoties een teken van zwakte was. Ik probeerde die gevoelens en emoties daarom zo min mogelijk te tonen. Het effect liet zich raden: ik kreeg steeds meer moeite me te uiten en trok me in mezelf terug als ik het moeilijk had. Ik liet anderen moeilijk toe. Daarnaast vond dat ik alles alleen aan kon en dat anderen die het niet alleen aan konden ‘losers’ waren. Bij problemen overschreeuwde ik mezelf en legde de schuld bij anderen.
Meerdere relaties liepen mis. Rond mijn 40e kreeg ik de bekende midlife crisis. Ik stapte uit een lange relatie zo de volgende in. Toen ook die relatie misliep, realiseerde ik me dat ik wel iets moest veranderen. Ik begon met trajecten persoonlijke ontwikkeling en maakte kennis met lichaamsgericht werken . Hoewel ik aanvankelijk geen idee had wat er precies gebeurde, voelde ik in mijn lijf dat het goed voor me was. Ik kon me gaandeweg beter uiten, trok me minder terug en werd langzamerhand een aangenamer mens. Niet alleen voor anderen maar zeker ook voor mezelf.
Uiteindelijk ben ik de opleiding tot lichaamsgericht psychotherapeut gaan volgen, omdat ik heb ervaren wat lichaamsgerichte therapie kan betekenen. Ik gun anderen die ervaring ook van harte.